9 Şubat 2013

İnternette neler oluyor..

Evet.. giderek internet her alanı kapsamaya başladı ve herşey internetten var olmaya başlamak üzere. Şu an neredeyse günlük hayatımızın %30 larına kadar internete taşınmış durumda ve bu her geçen gün artan bir ivmeyle %100 e ulaşmaya doğru gidiyor.

Peki bu internet nerede kimlerin kontrolünde..

Maalesef bu nokta biraz şu anda dikkatlerin internetteki üst yüzeye çekilmesi ve internetin büyüsü ve imkanlarından bahsederken arka planda bu iplerin kimin elinde olduğu bilinmeden görülmeden belirli kişilerin kontrolüne geçiyor hep.

İnternet dünyasına hakim uçuşan milyon ve milyar dolarlar bazen manşetleri süslüyor ve VC dediğimiz fon dediğimiz birşeyler devamlı kullandığımız internet uygulamaları sitelerine yatırım yapıyorlar satın alıyorlar falan.

Bunları şöyle bir ayrıştırıp baktığımızda neredeyse tüm dünyada herşeyin hakimi olan 100 tane fon falan görürürz. Bunlar da birbirine rakip gibi gorunup aslında paylaşılmış sahalarda hep derinlere iniyorlar. Bir gün ki bu onumuzdeki 10 yıldan daha uzun bir süre olmayacak bir bakacağız ki biz internette nereye adım atıyorsak bunlar hep belli başlı fonların sahip olduğu programcıklar ve bu insanlar neye ve kime izin verirse onlar var olabilecek.

Skynet neredeyse oluşturulmaya başlandı bir şekilde. Ve neredeyse artık herşey için çok geç.
herkese geçmiş olsun..

Hiç yorum yok: