2 Nisan 2010

Pacific

Spielberg, Tom Hanks ikilisi savaşa olan takıntılarını sürdürmeye devam ediyorlar bu kaçıncı proje 4 mü oldu.. Her neyse olay bu değil.. seyrettikçe bir garip oluyorum. Savaş.. İnsanların birbirlerini öldürmesi. Pasifiğin ortasında bir adada hiç karşılaşmamış etmemiş insanların birbirlerinin üzerine kurşun yağdırması. Saniyede bilmem kaç insanın ölmesi. 19 20 yaşlarında daha hayatına başlamamış insanların ölüp gitmesi. Onbinlerce yüzbinlerce ölü insan. Ölmek..


Ne kadar garip doğuyorsun büyüyorsun çocuk ve ergen oluyorsun ve zaman geçtikçe hırsların yüzünden isteklerin ve hedeflerin yüzünden başka insanların canını yakıyorsun hatta öldürüyorsun. Bunu kendini koruma adına yapıyorsun yada kendini öyle kandırıyorsun. Garip..
Vahşice ve iğrenç birşey savaş ne kadar manasız birşey. İnsanların birbirlerine üstünlük kurmaya çalışması bunun için kendilerinde zalimliğe hak görmeleri.

Sevmek, ve sevilmek neden buna ulaşmaya çalışmaz insan. Neden egosunun peşinde koşar. Neden yüksek standartlar peşinde koşar. Neden daha yukarı bakar.
Ah anlayamıyorum. Kendimi de anlayamıyorum.

Hiç yorum yok: