10 Ağustos 2010

Bugün x'un bir yazısını okudum ve birden düşüncelere daldım ve kendimi sinirlenmiş buldum. neden bilemiyorum ama elinde böylesine güç bulunan bir adamın bu kadar boş yazılar yazıp ve de hatta göbeğini kaşıyan adam diye tanımlamalar oluşturup insanları aşağılaması beni sinirlendiriyor. burda x bir örnek yoksa neredeyse bütün köşe yazarları ve elinde güç olup da iyi şeyler yapma imkanı ve aklı varken bunu kolaycılığa vurup kendi mastürbasyonuna yontanlar hepsi..
bu adam mesela devasa bir resim olan hayatın içinden miniminnacık bir detayı alıyor ve onun üzerine yükleniyor. bu şey gibi, uzaktan baktığınızda mükemmel görünen herhangi bir eser vardır el yapımıdır ama yakınlaşır iyice incelersiniz ve bazı noktaları hatalıdır işte bunun gibi. doğru söylemek cımbızla en nadide eserlerin bile bir yerlerinde var olan kusurları gözler önüne sermek yiğitlik değil olsa olsa luzumsuzluktur. Herşeyin yamuk yumuk olduğu bir hayatta ise senin kaygılandığın noktalar başkalarını ilgilendirmedi diye insanlara çamurlaşmak tanımsız.. hergün yazılarına eline ayağına sağlık diye yorum yapılsın bu yorumlar yapıldıkça da ben doğru yapıyorum zannederek aslında hayatın boyunca hiçbirşeye dokunmadan olumlu tek bir şey yapmadan zenginlik refah içinde huzur dolu güneşin üstüne hergün doğduğu ve kimsenin gölge etmediği bir hayatı yaşayıp hergün karla çamurla boğuşan insanların hayatını anlamadan onların hayatını daha da zorlaştırmaya ve de hatta senin o mutlu hayatına bir sıkıntı gelir diye o diğer insanların hayatını önemsemeden onları aşağılayarak karışma hakkını bulmak insan olarak bile görememek midemi bulandırıyor iğreniyorum..

göbeğini kaşıyan adamı tanıyorum ben, sabah kalkıp işine giden dükkanını açan akşama kadar birşeyler satabilmek için çırpınan, binbir taklalarla ticaret yapmaya çalışan zamanın dünyanın finansal dertleri ve dalgalarıyla boğuşan o fabrikada şu madende şurdaki restoranda bir geçim için terleyen bir adam. Çocuğunu elinden geldiğince ezdirmeden giydirmeye çalışan ezdirmeden herşeye sahip olması için çalışan bunun için giymeyen yemeyen, çocuğunu arkadaşları içinde mutlu görünce kendiyle gurur duyan. daha fazla imkana ulaşmak için iş yerinde orda burda fırsatlar bulmaya o fırsatları değerlendirmeye çabalayan belki bunu tamamen bencilce karşısındaki diğer göbeğini kaşıyan adamlarla mücadele ederek, atlatmaya çalışarak yapan akşam karısının yaptığı yemekte huzur bulmaya lezzet almaya çalışan, televizyonla günün tüm sıkıntılarından alacağından, borcundan zihin olarak uzaklaşmaya çalışan, kendisini düşünmeye zorlamayacak dizilerde filmlerde rahatlık arayan bir insan. gece olduğunda karısı yatmaya gittiğinde o televizyonu kapatıp balkona oturup sigarasını karanlığa yakan, borçlarını çeklerini kredi kartı taksitlerini kara kara bir müddet daha düşünen ve içeriden aslında omuzları çökmüş ama bunu belli etmemeye çalışan belki durum çok sıkıntılıysa sigara dumanına iki damla gözyaşı karıştıran adam o. Bu adam yıllarca o gelmiş başa çarpılmış bu gelmiş çarpılmış piyon gibi almışlar oraya vurmuşlar buraya ama bir dönem bir adam gelmiş ve onların dilini konuşan dertlerini anlayan ha belki hiçbir şeyi düzeltememiş, çok küçük kıpırdanmalar oluşturabilmiş ama o kadar.. Ancak onlara göstermiş ki o köşe yazarları o rahat huzur içindeki insanlar aslında göbeğini kaşıyan adamın yanında değil hala onu piyon yapıp sağa sola çatmakta onun için birşeyler yapma potansiyeli olan tabi o da kapasitesi kadar bir iktidarla savaşmak için kullanıyorlar onu. rejim diyorlar, birşeyler diyorlar beyni dolmuş taşmış bir adamı ilgilendirmeyen birşeylerden bahsediyorlar sonra da kendisine hakaret edip gülüyorlar
o kadar derdin içinde bu huzur içinde yaşayan insanlarla aynı kaygılara sahip olmadı diye aşağılanıyor.

bana çok yanlış geliyor. üzülüyorum.
önümüzdeki ayı nasıl çıkaracağını bilmeden, bıorçlarını tahsil edemediğin için kendi yazdığın çeklerin kaygısını duyarak o sigaradan derin derin çekmek ne demektir bilmeden yada daha da beteri bilerek gidip de boş boş tesbitler yapıp bir zümreye kendini alkışlatmak sonra dönüp diğerini alkışlamak al gülüm ver gülümlerle şen şakrak kahkahalarla kadehler tokuşturup yaşamak,... utanç verici..

Hiç yorum yok: