10 Ağustos 2010

Siyaset bazen midemi bulandırıyor.. Türban meselesini birtek biz çözeriz diyen kemal beye başbakan bir yanıt vermiş. Demiş ki sen ve senin partin değil mi AKP nin ve MHP nin ve de bazı bağımsızların birleşerek 411 kişi evet dediği değişikliği anayasa mahkemesine götürüp oradan bu sorunun çözümünün iptal edilmesine sebep olan.

Evet ilginç değil mi ben bunu unutmuştum. Ve bu pişkinlik karşısında midem bulandı. Senin kitlen türban sorununun çözülmesini istemiyor ki. türbanın hatta daha da yasaklanmasını tamamen yok edilmesini istiyor. o zaman nasıl da çıkıp bir tek biz çözeriz diyebiliyorsun. Bu lafınla AKP nin kitlesinden oy mu alacağını zannediyorsun. Salak mı o insanlar bu nasıl bir hayal aleminde yaşamak bu nasıl seçmeni aptal yerine koymaktır. Herkes; olmaz ama hadi seçildiğini düşünelim o zaman bu konuyla ilgili yasak olan yere girene kadar takıyor ya yeter diyip geçeceğini ve işte bakın çözdük diyeceğini yada buna benzer bir saçmalık uyduracağınızı biliyor. Kim kanar ki.. Kendi seçmenine karşı gelemeyeceğini, partinin içinde dine imana karşı gözü dönmüş esas yönetenlere karşı gelemeyeceğini ve aslında senin de çözüme dair bir niyetinin olmadığını çok iyi biliyor..

Herkes senin o sorunu çözmek yerine o sorunun var olmasına sebep olduğunu ve çözmek bir yana daha da derinleştirmek için elinden gelen herşeyi yaptığını biliyor.. Türbanı yasaklatırken bayram ediyordunuz önlerini kestik diye belki ama işte milletin iradesine yapılan bu zorlamalar gün gelip içeride büyüyüp senin karşına dikildi değil mi.. Şimdi keşke böyle bir şey yapmasaydık da bunun sayesinde oy toplayan bir rakibimiz olmasaydı diyorsunuzdur. İnsanlara zulum ederseniz bir gün o zulum gelir döner dolaşır sahibini bulur.. Kim olursa olsun. Dikkat çekiyorum başkası da size zulum eder demiyorum o zulum gelir bulur..

Türban bir örnek çok rahat alıp her konuya uyarlanabilir. Samimiyetsiz, inandırıcılığı olmayan, beceriksizliği konusunda kimsenin şüphesinin olmadığı bir parti bugüne kadar her değişimin önünü tıkamış Türkiyenin kendi yolunda akmasını engellemiş. Yıllar kaybetmişiz.. Yazık.

Hiç yorum yok: