19 Şubat 2011

İnsanların hayırlısı

Bir video seyrettim ve bana çok düşündürdü..
Bu hayatta bu ülkede ne tartışmalar ve ne hevesler ve sorunlarla boğuşuyoruz ve aslında ne kadar yapay bunlar ve olmasa da tartısılmasa da bizden birşey eksiltmeyecek şeyler..

Ama orada bir ülkede insanlar acı içinde sefillik yoksulluk içinde.. Aylarca yıllarca belki ağızlarına et koymamışlar belki tadını bile bilmiyorlar.. Oysa biz burada önümüze gelir beğenmeyiz tabağımızın yarısını yer yarısını bırakırız.

Dünya bir acayip, her yere insanoğlunun dengesizliği bulaşmış vaziyette.. sonumuz hayır olsun..

Bu video ihlas vakfının etiyopyadaki müslümanlara yapılan yardımlar karşılığı kurban kesip dağıtmasını anlatıyor. Biliyorum orada giden yaşayan ve hayatını oradaki insanların hayatını iyileştirmeye adamış gönüllü başka insanlar da var ve bu yapılanlar azımsanamayacak çok büyük fedakarlıklar. Burada birşeylerden vazgeçip oralara gitmeyi geçtim orada o aç insanları görüp yaşamak bile ne kadar zor ne kadar dayanılması zor şeyler ama işte bu videoları izledikçe o insanların yaptıklarını gördükçe insanın kalbi pamuk gibi yumuşuyor. Bu içinde bulunduğumuz kirli, çıkar çatışmalarının insafsız ve izansız haksızlıkların ve hiçkimseye faydası olmayan boş şeylere yapılan luzumsuz harcamalara şahit olmanın kararttığı kalbimizi yumuşatıyor.

Video       İhlas Vakfı

İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır.

Hiç yorum yok: