14 Eylül 2011

Olaylar, olanlar

Birşeyler rahatsız etmiyorsa içeride bir yerde bir şeyler batıp huzursuz etmiyorsa. Pozisyonumuzu değiştirmeye zorlamıyorsa tükenmişiz demektir. Bugün okuduğum bir yazı işte bu dedirtti. Şu linkte Yılmaz Özdil'in yazısını okuyun..
İşte bu yazı tam olarak yıllardır türkiyenin üzerine çökmüş ve kıpırdayamamasını sağlayan, insanlıktan çıkmamıza uyuşmamıza kolelesmemıze onurumuzu unutmamıza sebep olan zihniyet. O kadar kendisini açıkca ortaya koyuyor ki.
Ortaya koyduğu argüman örneklerle kendisine yandaş toplayacağını zanneden bir yazıyı okurken midem bulandı öfkelendim ve bu zihniyetle heba olan yıllara acıdım.

Çok çarpıcı son cümle ile bitirdiğini zanneden yazara bir soru acaba İsrail gibi bir devlet düşmanına iyilik yapan bir devlete mi yoksa kendisine iyilik yapan bir devlete mi çıkarıp heron verir. ELbette yazar saf yada salak yada naif değil. Kimin kime neyi niçin vereceğini de çok iyi biliyor yazısında bahsettiği tüm örneklerin brezilyanın yaptıklarının aslında ne demek olduğunu da çok iyi biliyor ama işte kırmızı renk kırmızıdır ama üzerine ışık tutarsınız açılır rengi, karartırsınız koyulaşır başka renk ışık tutarsınız bu sefer iki rengin karışımından bambaşka bir renk ortaya çıkar. Dolayısıyla gerçekler birisinin bakış açısı ve düşünce prizmasından yansıtılırsa çıkan sonucun ne olacağı belli olmaz.

Ah ne güzel brezılyalılarla fılıstınlıler kardeşmış ne guzel onlar kendı sehırlerıne anıt dıkmısler dıgerlerı de caddelerıne brezılya demısler ne guzel bagıs yapmıslar mahallenın adını brezılya koymus bm falan fılan tatlı su aktıvıstlerı sızı. Yıllarca zaten boyle davranıldıgı ıcın fılıstın toprakları ısraıl toprakları halıne geldı ve su anda ıkı mınnacık nokta halınde.
şurada yıllara göre gelişimi görebilirsiniz. 
ve gazze şeridine hapsedilmiş yokluk içinde yaşamaya mahkum edilmiş insanlar. öz vatanında parya bile değil daha feci birşey. Ve yılmaz özdil tavsiye ediyor yahu ne ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz şunu ayak bilek hareketleriyle yapsanıza.. yazık be.

yazıyı zaten ıncelesen.. basbakan gazzeye gecemedı bı kere ıle baslıyor. brezılyanın tatlı su aktıvıstlıını ovuyor ıkı caddeye ısmımızı yazdırsak yılbasında fılıstın anıtı acıp ıcmeye kutlamaya gıtsek ne guzel olur bıraz da heyecanlanırız cok ıyı bıse yaptık dıye aframız taframız olur dıyerek devam edıyor ısraılde turkıyeden gelen cocuklar dıye takım var mıllı bayramımızda onlar gelıyor ne guzel hemde bak basbakan oraya gıdemıyor ama onlar bıze gelıyor senın yaptıında ne kı bızım burda rahatımızı kacırıyorsun savas falan cıkacak ne gerek var caddene ısım verseler mahalle kursalar adına neyıne yetmıyor demeye getırıyor.

insan harıtalardakı mevzuyu duyup görüp azıcık okuyup öğrenince içinde birşey hissetmiyorsa hükümetin bugün yaptıklarını desteklemiyorsa ben insani yanımız kalmadığını düşünürüm. aman laf etmeyelim aman ses çıkarmayalım aman, aman, aman... bu devir bitti türkiyedeki değişimi maalesef bu yıllarca gazetelerin köşelerine çökmüş bu insanlar göremiyor halk onlardan çok daha önce görüp empatiyi kurdu ve her geçen gün daha bir güçlü olarak destekliyor. hala kılıçdaroğlu gibi adamların peşinde umut besleyen etliye sütlüye bulaşmayalım kendi içimizde loca savaşları parti içi muhalefet kavgaları yapalım bakanlıklar için yağcılık yarışları yapalım sermaye gruplarıyla altalta üstüste yuvarlanarak eğlenelim salonlarda dans edip rakı kadehleri tokuşturup ülke sahipciliği oynayalım varsın kukla olalım dar siyasi görüşleri artık tasfiye oldu. yanlışlarıyla da olsa dik duran lider olan ve sadece iç siyasi ve politikalarda boğulmayan artık tamamen iç siyasi ve ekonomik politik durumundan da ön planda olarak dışarısındaki dünyayı yönetip şekillendirme peşinde olan bir türkiye var. evet içeride yine mutsuz insanlar olacak hala tam bağımsız olmuş da değiliz ama bunlar küçük detaylar algı farklı gidişat farklı. kendı sılahlarını yazılımlarını uydularını uretmek bunlar cok onemlı seyler mıllı gelırı kısı basına 10 bıne oradan 20 bıne cıkarmak cok onemlı.

mavi marmara iyi yada kötü.. olmalı yada olmamalıydı ama şunu söyleyebilirim şu anda olanlar hakkında yılmaz özdilin yazısında belirttiğinin tersine filistin için çok anlamlı şeyler oldu. bm de raporlar istendi çeşitli kurullarda tarttışmalar yapıldı israilin yaptıkları dünya gündeminde yer alıyor eleştiriliyor halklar daha haberdar ve giderek daha fazla kamuoyu oluşuyor hepsinin otesınde oradakı ınsanların hıc bırseyıne deva olamayacak beş on mılyon dolardan ote o ınsanlara umut olacak onların sesının duyurulmasını saglayacak bır lıder var ortalıkta bır lıder ulke var ortalıkta bundan daha buyuk bır kazanım olur mu yıllar ıcınde cok da degıl 10 yıl ıcınde bu daha da pekısecek daha fazla kanıksanacak yavas yavas arap lıderler de eskı hareketsızlıklerını tabanlara guzel gorunmek ıcın atmak zorunda kalacak

bır hareket basladı bolgede hersey degışıyor. arap baharı nedır kım tezgahladı amacı ne bılmıyorum ama buradan daha guclu daha tabana yayılmıs devletler cıkacak ve turkıye bu devletlerın sekıllenmesınde cok aktıf rol alacak gıbı gorunuyor ve ben hukumete bakınca bu ıslerde cok basarılı olacak dogru adımlarla bunu yapacak yetenekte ınsanlar goruyorum ve daha fazlası da arkadan gelecek su anda yetısıyor. unutulmamalı kı turkıye su anda geldıgı bu konuma yıllarca batının kucagına oturmus monserlerıyle degıl asla gelısmesıne fırsat tanınmamıs ve ıstenmemıs halk kıtlesıyle geldı sımdı o kıtle kendını ve cocuklarını egıtıyor daha vızyoner jenerasyonlar uretıyor ve bu jenerasyonlar da yavaş yavaş iş başına gelecek işte esas yukselısı bu ulkenın o zaman baslayacak. ama bunu anlaması bu vızyonu gormesı ımkansız bır dusundukce ruhumu karartan pısırık sadece cebını dusunen koltuk hayallerıyle yanıp tutusan turkıyenın gucunun bıle farkında olmayan komık sacma gundemlerle ortalıkta dolasan sıyasıler var. yazarlar var cok kalmadı onlar da yakında dogal olarak kendılerıne kıtle bulamayıp kedılerını kopeklerını sevmeye yazlıklarının cımlerını bıcıp ah bu adamları nası engellıcez dııp rakı kadehlerı tokusturmaya tamamen emeklı olacaklar. su anda o kadar komık gorunuyorlar kı devasa dınamık kocaman bır dag var tum dunyayı yerınden oynatmaya hazırlanıyor bunlarda onun ayak parmagının kenarında bunu nasıl devırırz dıye kendı kendılerıne gelın guvey oluyorlar. cekıl oradan ezıleceksın be!.

Hiç yorum yok: