5 Aralık 2006

Gelecekteki Hayat

Geçenlerde bir kaç arkadaşımla oturmuş birşeyler konuşurken bir anda kendimi bunları anlatırken buldum. ne zaman düşünmüşüm ne zaman kafamda şekillendirmişim ve anlatışımı süreç boyunca gözlemledim kendime şaşırarak ve bayaa da inanmışım bunu farkettim.

olay sanarım matriks den çıkıyor. evet matrix..

küçük bir kitle sistemin çalışmasından sorumlu olacak ve bunun dışında herkes 3x3 gibi falan m2 lerde bir odada hayatını sürdürecek. yiyecekleri sadece üç öğün alacakları haplar olacak gerekli ve yeterli derecede ütün alınması gereken besinler bu hapların içinde olacak ve asla daha fazla almayacaklar. herkesin bünyesinin durumu yattıkları yerden ölcülecek ve bireye göre özel haplar hazırlanacak değişimler bilgisayarlar tarafından gözlenecek. haplara gidiş ise obeziteden gelecek çağın öylesine korkunç bir hastalığına donusecek ki bu insanlar yemek yemekkten korkar hale gelecek diet pill lerden yiyecek haplarına geçiş olacak..

bu küçük condolarda yaşayan insanlar, uyurken ve ihtiyaçlarını gerçekleştirirken gerçek dünyaya donecekler ve kesinlikle bu dünyada kaylmayı istemeycekler işlerini hızla tamamlayıp online olacaklar. yattıkları yerden sanal dünyaya bağlanacaklar. www.secondlife.com da gördüğüm prototip oyun da bu düsüncemi tetikledi zaten. ve özellikle de büyük ihtimalle oyunun reklamı amacıyla uydurulmus bir hikaye olduğunu düsündüğüm çinli bir adamın oyun içinde geçerli olan parayla oyun içindeki sanal arsaları alıp üzerine inşa ettiği evleri satarak elde ettii oyunun sanal parasını daha sonra geçerli parite üzerinden gerçek amerikan dolarına çevirdiğinde kazandığı paranın 125 bin dolar olması... işte kendimize beden sececeğiz ve o bedende yaşayacağız istersek değistireceğiz karakterimiz olacak istersek onları da değistireceğiz. bi yerde calısacağız isler yapacağız ve bunların hepsini sanal değilde gerçekmis gibi hissedebileceğiz. bu sisteme belki 7 8 yaşından itibaren bağlı olacağız eğitimimizi bu sistemde yapacağız ve yeni hayat o olacak. gerçek bedenimiz değil sanal dünyadaki gerçek dünyamızda olan varlığımız önemli olacak. herşeyi dibine kadar yaşayabileceğiz. intihar bile edebileceğiz. ve çok gerçekci bir sekilde hissedebileceğiz. strange days filmindeki ölme duygusunu yaşamayı düsünürsek neden olmasın o sistem olusana kadar bir çok denekten böyle veriler elde edilmis olacak belki.. işte böyle gelecekte hayat böyle olacak ve sonra o odada öleceğiz. bünye ölünce bir alev bulutu kaplayacak ve oda bir baska kullanıcıyı bekleyecek..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu anlatı bittiğinde, o "birkaç arkadaş" orada mıydı? Merak ettim. Baya uzun sürmüş saçmalama seansı gibi geldi :)) eheheh

Dünya bin yıl önce nasılsa, bugün de öyle. Bırakın öyle kalsın yaw. Ellemeyin yaaa

Adsız dedi ki...

aslında adam çok güsel düşünmüş ölümü sahiden aynı gibi yaşatabilecek bi projeyse harbi merk konusu olur ve güsel düşünce...;)