19 Aralık 2006

Vestel - Bor

Vestel'in notebooklar için bor madenini kullanan bir pil ürettiklerini duyurması bende Türkiye ve geleceğiyle ilgili umutlar yeşermesine sebep oldu. En sonunda gerçekten aklı başında bir firmanın ve şirket yönetiminin ve gerçekten de içinde bulunduğu ülkeye bir şeyler katacak ve kattıklarının kendine düşen payından da kazanç elde etmeyi düşünebilecek zeka pırıltıları ortaya çıktı dedim kendi kendime. Hepimiz hatırlarız ve okumuş dinlemiş seyretmişizdir Bor madeni ve üzerinde dönen geyikleri.
- Ülkemiz bu madenin 70% ine sahip hepsini satsak 7 jenerasyonumuz bolluk ve refah içinde yaşar. İlerde acaip zengin olacaz falan da filan da.. hikaye.. yani yok gerçekten bor madenlerinin 70%i Türkiyede ama Vestel gibi firmaların sayısı artmazsa gelecekte zengin olabileceğimiz hikaye.. Yabancı ülkeler devletler yıllardır R&D lere milyarlarca dolar harcamışlar binbir çeşit gelişmeler kaydetmişler üretmişler ve bu insanlar o kadar salaklar ki eninde sonunda gelip senin 70% ine sahip olduğun bir madene kendilerini bağlayacaklar. O madenle çalışan kullanan ürünler yapacaklar.. Haydi bize bunu sat diyecekler. Hadi ordan.. Sende tekelindeki bir madeni adamları köpeen yaparak satcan hayale bak hahah.. Bu olsa olsa tembel ve akılsız Türk mantığından öte birşey olmaz.. Tabloid gazete haberi olur. Bu arada anti parantez bizde tabloid gazete tutmuyor cünkü bizim gazetelerimizin hepsi şekil olarak olmasa bile içerik olarak bir tabloid gazeteden daha saygın değiller.. Yani zaten varlar.. Bizde bir ara saygın gazete çıkardılar da o deli sattı..

İşte Vesteli takdir ettiren mevzu da burda başlıyor. Çünkü adam bor madenini kullanan bir teknoloji icat etmedikten sonra bunun dünyaya yayılamayacağını ve dolayısıyla bor madenini ve ilgili ürünü de satamayacağımızı biliyor. Maden kendi ülkesinde illa ki kendi ulaşımı çok daha kolay olacaktır. ne yapıyor bir pil üretiyor bunu kullanarak ve başka ürünlerde varmış üretmeye çalıştıkları. şimdi başka ülkelerde başka enerci kaynaklarıyla bu madenin sağladığı enercinin yarısı hemde çok pahalıya sağlayan bir ürün mü talep görür yoksa Vestelin icadı mı.. Tabi ki Vestelin icadı.. Buna kimse karşı duramaz hemen bunun muadilleri üretilir ve bor madeni kullanıma sokulur hem Vestel bir kaymak yer hemde Türkiyenin önü açılır.

Uzatmayayım ama bu tutar tutmaz ama bu düşünce kırıntısını görmek beni umutlandırdı. Kafayı çalıştıran her firmanın bu yolda ilerlemesi lazım dünyadaki rezervin büyük bölümünü elinde tuttuğumuz bir maden üzerine harıl harıl ürünler çıkarmalı ve bunları çok daha ucuza mal edip çok daha verimli olmalarını sağlamalıyız. İşte devrim bu olur işte o zaman bu dünyada Türk olarak bir varlığımız bir manamız olur. Bu kadar önemli hedefler dururken sığ hükümet muhalefet tartışmalarını izlemek halkın beyninin nasıl boş şeylerle uyuşturulup dikkatinin dağıtıldığını görmek midemi bulandırıyor.. Her başa gelene her dakikası ve her saniyesinde kıpırdayamasın bir şey yapamasın diyerek saldırılmasından gına geldi. Eliştirdikleri şeye çözüm sunamayan insanları görmek her gün neşemi ve huzurumu kaçırıyor. Onlarca yıldır piyasada dolanan ve hiçbirşeye karşı kabiliyeti olmayan ve artık birşeyler yapmayı değil siyaseti iş edinmiş zihniyetlere hala umutla bakan onlar hakkında konuşabilen insanları görmek beni yoruyor..
Dinamik, pratik ve zeki insanların bulunduğu ortamlarda keyif içinde birşeylere konsantre olmak ve işlevsel bir hayat yaşamak istiyorum artık..

Hiç yorum yok: