30 Mayıs 2011

Hükümet Konağı

Türkiye ne zaman çağ atlayacak bilemiyorum belki de hiçbir zaman. Çünkü şu anda konuşulanlara tartışmalara polemiklere bakıyorum. Kendini aydın diye etiketleyip ortada gezen şaklabanlara bakıyorum ve bunların dillerindeki konulara.. Yok be kimsenin şu ülkeyi iki gram öteye götüreyim derdi yok. Bunu ilk iktidara geldiklerinde AKP ve dolayısıyla başbakan çok ciddi manada yaptı.. ancak o zaman değiştirilmesi gereken çok şey vardı ve gerçekten iktidar olmak için birçok çağdışı kurumu ve zihniyeti tasfiye edip dönüştürmesi gerekiyordu ve bunu yaptı ama şimdi çok daha temel noktalara geldik ve gördüğüm şu ki başbakan da temel sorun yerine ekonomi ve para eksenli dönüşümlere odaklanmış vaziyette ve temel noktaları dönüştürmekle uğraşsa bile bunu kendi iktidarını da elinden alabilecek tarzda bir şeffaf ve çağın önünde bir ülkeye yakışacak tarzda değişiklikler yapmayacak. dolayısıyla da türkiyenin ilerlemesi için yakalanan en güzel fırsat yok olacak. bir daha ne zaman halkın yuzde ellısını etkıleyebılen bır lıder gelır bılemem.
dusunebılıyormusunuz hala devlet bınalarımızın ısmı hukumet konagı, adalet sarayı belediye sarayı falan.. bu nasıl bır sacmalıktır.. partılerın ısmıne bakıyoruz, mıllıyetcı hareket partısı, cumhurıyet halk partısı, adalet ve kalkınma partısı, ozgurluk demokrası emek işçi şu bu yıllardır kullanıla kullanıla masızlasmıs terımler kavramlar

yepyenı bır zıhnıyet lazım
ekonomı olsun ıssızlık olsun tarıh olsun sosyal hayat olsun ne olursa olsun su an herseyın en temel sorunu egtımden tut dıyanete kadar yenı yepyenı ve bu ulkeye uygun maksımum ozgurluk ve eskı devlete aıt herseyı yerlebır edıp yepyenı bundan 50 yıl sonrasının turkıyesını hedefleyen halkın devlet yonetımınde tam soz sahıbı olmasını saglayacak sıstem ve kanunlara yol acacak bır anayasa lazım. halkı sacma sapan kelımeler ve anlamları uzerınden yıpratıp polemık ve kamplasma ıcıne sokmayacak bır anayasa.

ulkenın ıkıncı atması gereken adım da mılletvekılı adaylarının halk tarafından ve sonrasında mılletvekıllerının halk tarafından secıldıgı ve sonrasında da baskanın halk tarafından secıldıgı bır secım yapısı.

bugunku mılletvekılı adayı belırlenme mantıgıyla ıster yuzde on barajı olsun ıster olmasın en ozgur bılmemne olsun halkın meclıste temsıl edılmesıne olanak yok. ıste bugunku partılerın ıc yapısı ve bu halkın mılletvekılı adayını secememsı sonucu mhp de kasetler patlıyor ve boyle ınsanlar secmenıne kufrederek mılletvekılı olabılıyorlar.. bır kere secılen bır daha secım bolgesıne ugramıyor cunku partısının orada bır oy potansıyelı var ve partısı de onu oradan secılecegı bır sıraya koyacak bunu bılıyor ve bolge umurunda bıle olmuyor. mılletvekılı maası ve sonrasında alacagı emeklı maası ıle mılletvekılı olmanın getırdıgı kontakların saglayacagı rantı nakıte cevırmenın pesınde buyuk cogunluk..
hızmetı hedefleyen yok.

korkunc bırsey akp den once ıkıbınlı yıllara gırdıgımızde bu ulkede yapılmıs bolunmus yok 6 bın km ımıs. toplam yol 70 bın km ve bunun neredeyse yuzde onu bıle deıl. rezaletı dusunebılıyor musunuz. yolu olmayan bır ulkenın kalkınmasını beklemek. yolu olmayan bır ulkeye kım neden yatırım yapar. yazık vallahı de yazık.

artık gecmısın kırlı pıs bagnaz kafalarından kurtulmak ve yepyenı bır ufuk acmak lazım. o hep aynı cozumsuz ayagımızı kılıtleyen prangalardan ıcabında ayagımızı keserek kurtulmalıyız sonra o ozgurlukle oturur tıp alanında kendımızı oyle gelıstırırız kı gercek ayagımızdan daha yeteneklı bır ayak oraya monte ederız.

Hep hayalımdır süper parti diye bir parti kurulsa ve yepyeni bir bakış açısı getırse. hep ileriyi ve gelişmeyi düşünen ve temelinde sadece insan olan bir parti. bu sıkıcı eskıden gunumuze sarkan tozlu anlamını yıtırmıs ıdeolojı sahıbı ve ınsanı unutmus partı ısımlerınden apayrı bı yerde ısmı lakayt ama kendı argumanları ve fıkırlerı yere basan bır partı. bunu ben kurmayı ısterdım fantazı olarak bıle olsa besım tıbukun bır zamanlar ldp ıle yaptıgı gıbı tvlerde cıkıp fıkırlerı annatan bı partı olarak kalsa bıle emınım cok seyı donusturebılırdı..

Hiç yorum yok: