5 Mayıs 2011

Nedir Bu Bin Ladin olayı - Siyasi Gelecek I

Bir süre olanlara bakıp insanları dinleyince şu kanıya vardım.
Amerika El Kaide ve dolayısıyla müslümanlarla savaş defterini kapattı. Müslüman terörist kavramı yavaşca yok olacak. Sonra bunun yerine ne çıkacak bilemiyorum ama Ladinin öldürüşmesi yada öldürdük açıklamasının yapılması bence şu demek..

Amerikan halkına sunulan düşman bulundu ve yok edildi. Artık amerikan halkı için yokedilmesi gereken bir düşman kalmadı.
Amerika gerçekten ladini orada bulup öldürdü mü? Bu çok şüpheli büyük bir ihtimalle amerika ladini çoktan öldürmüştü. Şimdi hala canlı tutarak istedikleri ülkeye müdahele eylemlerini justify etmelerine gerek kalmadı ve dolayısıyla artık böyle müdahelelerrden vazgeciorlar.

Amerika bugun ekonomık olarak geldiği noktada petrolu somurme planını tamamladı. Artık sıra petrol ele gecırme surecınde ısgal etmek gereken yerlerde demokrası ve halkların ıstedıı sekılde hukumetler ınsa ederek halkların bırer tuketıcı halıne getırılmesı.. Bunu muslumanlara terorıst dıyerek ve o ulkelerde yasadıgı surece unutulmayacak ve buyuk ıhtımalle her zaman kopurtulebılecek bır ladın karakterıne gerek yok.

Bu yenı doneme gecmeden once de hem Obamanın etkısını artırmak ve de amerıkan halkına "closure" fırsatı tanımak adına ladin olmesı gerekıyordu.

Yoksa pakıstanda bılmemkac yıldır bır vıllada ladın yasayacak sonra abd basacak vuracak falan cok hıkaye bıse bu. Burada kımlerın yasadıını pakıstanda abd de bılıodu bence ve burada ladın aılesı yasıyordu ve ladın bence cok yıllar once olmustu..

Çok yakında bir on yıl ıcınde butun arap ve k afrıka ulkelerı gelısmeye ve kapıtalıst sısteme dahıl olmaya baslayacaklar
fılıstın sorunu bır sekılde ıkı tarafında hedeflemedıgı ama kabul edecegı sekılde cozulecek
Turkıye gucsuzlestırılmeye calısılacak ama bu basarılı olamayacak ve bu yenı ekonomık duzenden hatırı sayılır bı pasta alacak kamıkaze turk gırısımcısı engel tanımayacak

ve 30 yıl sonra bu proje gerceklesmıs olacak..

Hiç yorum yok: