17 Haziran 2011

"Renkli" ne demek..

Her zaman bu gerizekalı klişe kelimelerden nefret etmişimdir. Birisi birşey için bir kelime kullanır ve bu sakız gibi herkesin ağzına yapışır o şeyden her bahsedişte lan bu ne demek demeden devamlı otomatik olarak kullanılır. Bir nevi Nasılsın diyene iyiyim hamdolsun falan diyip de sen nasılsın diye eklemek gibi.

Son zamanlarda beni sinir eden duyduğum şey de şu şu isimler meclise girdi çok "renkli bir meclis" olacak..

Ya ne demek bu renkli meclis. Panayır mı kuruluyor mecliste. Ne bileyim yüzler gülecek her daim espri yapıp pozitif birbirlerine çicek böcek mi ikram edecek bu insanlar. Felsefi tartışmalar yapıp birbirlerine saygı sevgi mi gösterecekler. Yoo.. Her zaman olan şey olacak. Oranın da bi kültürü var oranın da bir sistematiği var şimdiye kadar ne olduysa o olacak geçecek gidecek. Ne kimse bir diğerini ikna edecek ne de bişe olacak.

Vıdı vıdı bıdı bıdı kabul edenler.. kabul etmeyenler... Kabul Edilmişitr..
Vıdı vıdı bıdı bıdı söz isteyen sapsarı renk surenızı aşmayın buyrun kursu sızın " sarı çok sarı sapsarı ... "
Söz isteyen kıpkırmızı renk surenızı aşmayın buyrun kursu sızın " kırmızı çok kırmızı kıpkırmızı .."
Kabul edenler... Kabul etmeyenler.. Kabul Edilmiştir..

Olacak olan bu. Renkli meclis diyip durup hasta etmeyin beni.. Meclis meclistir. Oraya giden herkes de milletinvekili olarak gidiyor oraya gidenlerin hepsi gorevını askla sevkle yerıne getırmeyı dusunmuyor olabılır ama o ınsanların bı gorevı var bı hedefı var onu yapmaya gıdıyor boyle sacma sapan herhangı meclısten farklı olacakmıs ve mutluluk olusturacakmıs gıbı sıfatlar kullanıp gereksız pembe tablolar cızmeyın gerızekalı mısınız.?

Sankı tv de tartısma programına konuk secımı yapıyoruz da renkli oluyorlar. Unluyse unlu neyse ne oraya gıdıp de oyunu aldığı ınsanları temsıl edebılıyorsa ne ala edemıyorsa ben ne edeyım o rengi.. Gitsin gokkusagına katılsın..

Hiç yorum yok: