12 Nisan 2011

Oyun

Siyasetin gündemde iyice ağırlaştığı şu günlerde biraz içine girip biraz da uzaklaşıp seyrettiğinizde yüzlerce oyun göze çarpıyor..

Mesela en taze olarak şu anda ortada dönen argümanlar ve belirli çevrelerin kışkırtmaya çalıştığı şeylere bakınca şu ösym şifre skandalına da artık inancım kalmadı. Sanırım bu da bir oyunmuş.. o sınava girecek insanlar seçim zamanı büyük bir çoğunluğu ilk defa oy kullanma hakkı elde edeceklermiş. Ve bu liseliler şimdi 3-5 şehirde protesto eylemleri düzenleyip polisle falan çatışıyorlar. Cunhuriyet mitingi abileri ablaları da vay be işte super genclık tepkısısz değiller helal olsun diyerek gazlıyorlar. Midem bulandı. Kendi kokuşmuş boktan ideolojilerine gencecik insanların hayatlarıyla oynayarak yakıt sağlama peşindeler ve bu ne için? vatanı sevseler de dertleri vatana bir fayda olsa gam yemeyeceğim ama maksatlar kaybettikleri iktidarı yeniden ele geçirmek, zenginleşmek, işlerini kaybetme korkusu olmadan yaşamaya devam edebilmek için. bir de nefret ettikleri akpnin bedeninde simgeleştirdikleri dine düşman olmak.

Bakıyorum birçok gözü kararmışlara.. hiçbir temeli ve bilgisi olmadan papağan gibi birbirlerinden duyup başkasına ileterek bu hükümetin yaptıklarını mercek altında inceleyip görebildikleri her lekeyi ortayı çıkarıp hunharca saldırmak ve bunları kanıt göstererek kendilerini de kandıracak ölçude akp bitti kesin koalisyon kesin chp iktidar soylemleri yaymak. bunlara gerçekten acıyarak guluyorum. ama bir yandan da sınırlenıyorum cunku ıster ıstemez benı koyu bır akp taraftarına donusturuyorlar. ıstemesem de..

filin bacağını ellemeyi bırak tırnaklarına bakarak pislik arıyorlar. ama neyse ki bu tarz soylemler tuzu kuru yuzde 1 lik bir kesim dısında kımseyı ılgılendırmıyor. onlar da zaten taraflarını bılıyorlar hatta bu soylemler benım gıbı nerde dogru varsa onu kabul etmek ısteyenlerı bu ıstegının daha zamanı olmadıgına ıkna edıp tarafını belırlemesıne yarıyor. Oysa keske herkes bır 3 5 metre gerı gelse de su fıle bır butun olarak baksa o butundekı arızaları gorse de onları duzeltmek ıcın uurassa.

Bugun adayların lıstelerı acıklandı 12 hazıran secımının. Ak parti bir kere çok takdir ettiğim ve beni çok sevindiren birşey yaptı. Değerli insan tanıdığım en büyük bilgi kültür hazinesi ve büyük entellektüel. Prof. dr. Nabi Avcı hocayı eskişehirden aday yaptı. Yeni mecliste nabi hoca da olacak. Yaklasık 8 9 yıldır basbakanın basdanısmanlıgını yapıyordu. ve bıldıgım kadarıyla hıc de oyle on plana cıkayım bende artık mılletvekılı olayım dıyecek bırısı olmadıgı ıcın buradan basbakanın bu sefer turkıye ıle ılgılı olarak cok somut planlarının ve projelerının oldugunu dusunuyorum. ben tanımıyorum ama yıne danısman kadrosundan baska ısımlerı de mılletvekılı yapmıs. bunların dısında o medyanın zevzeklıklerıyle gundemde tuttugu belkı oy potansıyelı olacak unlu ısımlerın hepsını bos gecmıs. gercekten tasın altına elını sokabılecek sadece vıtrın olup meclıste sandalye kaplamayacak adaylar secmıs. berbat bır bakanlık yuruten kadından sorumlu bakanı aday bıle yapmamıs. g.dogu mılletvekılerını topyekun uzerını cızıp faruk celık ı urfadan aday yapmıs anladıgım kadarıyla orgutlenme ve alanda calısma gucu yuksek partının buyuk ısımlerıyle oralarda atılım yapmayı dusunuyor. sadece ısmı olan ama mılletvekılı kuması olmayanlar aday olamamıs gıbı gorunuyor.
basbakanın bu sefer cok cıddı ve hatta bıraz da ucuncu defa tek basına iktidar olmasının yuksek olması sebebıyle oncekı secımlerden daha az potansıyelı olan grupların temsılcılerıne yer vererek daha cok da secıldıkten sonra calısmalarına ve bırıkımlerıne ıhtıyac duydugu ısımlere yer vererek bır lıste belırledıgını goruyorum.. ve buna cok sevınıyorum. 2015 turkıyesının cok farklı olacagından emınım.

dıger partılerın lıstelerını degerlendırmeye gerek gormuyorum. chp bence ıpını cektı. ergenekon sanıklarını barındıran bır lısteyle, enver ayseverın ıstıfa ederken suleyman demırelın hakımıyetınden bahsetmesıyle chp kendını bence bıtırdı. mıtıng alanlarında tayyıp erdoganın karsısında bu koca delıklerle durmalarına ımkan vermıyorum. mhp de aynı sekılde..

bır yandan da hala su aıle sıgortaısna takık vazıyetteyım. gunde 12 15 saat calısıp 700 800 lıra kazanan bır adam ısı bırakırsa 600 lıra alabılecekse hayatta calısmaz ben olsam calısmam 600 lıramı alırım gelı kalan 100 200 lırayı da kayıtdısı freelance bır ıkı gunluk ısle tamamlarım. chp 3-4 puan artırıp oyunu denız baykal donemınden daha basarılı gorunmek ıcın yıne ınsanların umutlarıyla oynayarak da kendını mahvedıyor. medyadakı o ınsanların boylesıne sacma ve komık bır projeyı bır de ıyı bırseymıs gıbı sunmalarını da anlayamıyorum.

turkıye donusuyor. ve artık yenı turkıyeye adapte olmak ve bunun artık gerı donussuz oldugunu anlamak gerekıyor. bununla kavgası olanların bundan sonra cok mutsuz olacaklarını dusunuyorum..

Hiç yorum yok: