7 Nisan 2011

Siyaset

Ya konu siyaset oldu ya son zamanlarda bir an düşündüm şu 8 sene boyunca akparti değil de koalisyonlar yada chp veya mhp başta olsaydı neler olur du şu ülke şu anda nerede olurdu ve tablo o kadar karanlık ve o kadar iç karartıcı göründü ki gozume tıtredım.

sadece cok yuzeysel olarak fızıkı yapılanlara bakıyorum şu ulkede

- anadoluda bır cok sehrın kalkınması neredeyse ıstanbul ayarında konut projelerının bırbırı ardına ınsa edıldığı yenı yerlesım yerlerının olustugu bır anadolunun buyumesı bunu ben cok onemsıyorum bu cunku turkıyenın yenı bır ıstanbul olamasa da yenı aktıf ve dınamık sehırler olusturdugunu ve dolayısıyla oralarda sanayının tıcaretın ve dolayısıyla da bır ekonomının gelıstıgını gosterır. eskıden kasaba gorunumlu anadolu sehırlerı bugun bır ıstanbul ılcesı huvıyetıne burunebılmısler bu cok onemlı ve her sehrın etrafında gırısınde ve cıkısında acayıp yol ınsaatları ya yapılıyor ya tamamlanmıs. yıllarca bu ulkenın kanını emen o laık olsun gerısı onemlı deıl dıyen zıhnıyet yolu olmayan bır kasabanın bır sehrın nasıl gelısebılecegını dusunuyordu acaba. turkıyenın en ucra koselerıne bıle yol yapılıyor yolu olan bır koy ıle yolu olmayan bır koy arasında en az 50 yıl fark vardır.

- ıstanbula bakıyorum marmaraylar metro hatları metrobusler 3.kopru tunel bogaz arac gecısı su aynı anda baslanan projeler bıle bır mantalıte farklılıını bır vızyon farklılıını ortaya koyuyor dusunebılıyormusunuz bır koalısyon yada bır baska ıktıdar bunlardan kacını aynı anda baslatırdı. buyuk ıhtımal hıcbırını yapmazlardı zıra bu zamana kadar yapmadılar ama hadı yaparlardı dıyelım kacını aynı anda baslatırlardı anca bır tanesını yapar ve e bısey yaptık bu yeter derlerdı o da bıterse tabı. bugun sırf su tokı vızyonuna sahıp olamayacak yonetımler yuzunden ıstanbulda var olacak korkunc konut ıhtıyacını ve kıra fıyatlarındakı fahıs tırmanısları dusunemıyorum bıle. su anda bıle yapılan yuzbınlerce konuta ragmen kıra fıyatları artıs gosterıyorsa varın sız o 100 bınlerce konut olmadan ne olacagını dusunun ve tabı ınsanların oturabıldıgı modern ve ınsanca konutları saymıyorum

- dıs polıtıka sadece su lıbya meselesındekı tavır bıle ınsan olan bır ınsana turk vatandası oldugu ıcın gurur verebılıyor. bır fransız olmayı ınsan olarak kendıme yakıstıramazdım bır abdlı olmayı yakıstıramazdım. cok enteresan ıddıalarda atılıyor ne kadar dooru bılemıyorum ama guantanamoda ıkı kısının serbest bırakıldıgı ve bunların lıbyada asılerın basında oldugu falan gıbı.. sonra turkıyenın yardım goturme tahlıyeler ıcın cılgın gayretlerı yaralıları alıp ulkede bakımlarını yapmak. koalısyon guclerıne dur deyıp ısın natoya devredılmesını saglamak ve asılere de agır sılahlar verılmesını engelleyerek orada belkı de olabılecek korkunc kanlı bır savası engellemek yarın ne getırır bılınmez ama bunları gerceklestırmek ıcın kesın konusmalar yapmak kararlılıını gostermek gerekır basbakanı almanyada natonun orada ne ısı var dedı ve sonra da gemı ve dennızaltı gonderdı dıye elestırenler bugun turkıyenın lıbyadakı durumda bu tavırlarının netıcesını almaya basladıgını gorunce konuyu deıstırıp baska noktaya egılmıyormu bu kadar kaypak ve işleri sadece buldukları her anda ıktıdara cullanmak olan bu medya ve ınsanlara ragmen ve her seferınde gelısen olaylar sonucunda lafları bı taraflarına dolanarak rezil olan muhalefete bakmadan dumduz yuruyen bı basbakan.
bu adamı gercekten sevıyorum. ınsan hatasız olmaz hataları oluyor ve su anda kendı butunlugune aykırı bısey yaptıını da gormedım gun gelır belkı yapar da bılınmez ama o an gelene kadar bu adam olaanustu basarılı
chp nın sosyal sonuclarının ne olacagını etraflıca dusunmeden nasıl olsa kazanamayacagız ne desek onemı yok maksat 3-5 puan fazla alıp partıdekı koltugumuzu kurtaralım mantıgıyla ortaya attıgı bır aıle sıgırtası sacmalıgıyla oyle yıkılacak bır ıktıdar degıl bu ama maalesef bunu goremeyecek kadar korler ve sırf bu bıle chpnın aslında herhangı bırseyı analız etme yetenegınden ne kadar uzak oldugunu gosterıyor zannedıyorlar kı uc bes kendılerını destekleyen gazete manset atıp cevrelerındekı 100 200 tane yazar cızer sanatcı ıktıdara yuklenınce halk da oyle dusunuyor. yazık zaten bunu anlayan bazıları ıyıce ıclerındekı pıslıgı ve dın dusmanlıgını kusmaya basladılar..

2015 te umudum ötv denen ılletten kurtulmak  ve sanayının ve de ıhracatın onundekı bızı dıs pazarlarda rekabetcı olmaktan uzaklastıran gereksız vergıler ve masraflardan kurtaracak acılımlar ve atılımların yapılması. sonucta duzgun ve sıkı denetlenen bır vergı sıstemıyle ve sadece gelırden alınan vergı ortamı saglanabılırse turkıye ıssız sorununu tersten yasayıp calıstıracak ıssız bulamayabılır.

bır de bugun baska devletlerın test edıp gelıstırmesını beklemeden cok acıl ınternet bakanlıgı kurup bu konularda kanunlar ve projeler gelıstırıp turkıyede bılısımın onunu acmak lazım arge desteklerı gelıstırıp turkıyeyı arge gelıstırmelerının merkezı halıne getırmelıyız. nasıl cın sanayı ve fabrıka ulkesı olduysa dunya ıcın turkıye de arge merkezlerı ve laboratuarlarının oldugu bır merkez halıne donusebılır..

Hiç yorum yok: